Har du insikt i hur avgörande det är med vad du äter för mat för att kunna gå ner i vikt eller för att prestera under träningen? Det finns stora fördelar med att anpassa kosten efter din målsättning. Gör du det så är chansen betydligt större att det faktiskt blir som du tänkt dig.

När du väl satt ett mål för din kost kan du göra det enklare för dig genom att välja nyttiga matlådor som passar dig som exempelvis vill minska din kroppsvikt eller få en annan specifik anpassning vid träning.

En hållbar viktnedgång börjar med en livsstilsförändring

Om du vill gå ner i vikt så krävs det att du gör någon typ av förändring som försätter dig i negativ energibalans, det vill säga att du gör av med mer energi än vad du får i dig. Förbrukar du mer energi än vad du intar så kommer det, över tid, leda till att du går ner i vikt. Utan att upprätthålla negativ energibalans kan du inte gå ner i vikt. Det krävs helt enkelt att du ändrar något i din livsstil för att du ska nå din önskade målvikt.

En klassisk tankevurpa när det kommer till viktnedgång är att försöka gå ner i vikt genom att bara lägga till träning och fortsätta äta som vanligt. Det här går ofta snett av flera anledningar men framförallt för att det är väldigt svårt att kompensera för en undermålig kosthållning med hjälp av träning. För att ge ett konkret exempel till att du ska ta beslut om en livstilförändring idag: en 40-årig man som är 175 cm lång och väger 75 kg måste springa i 25 minuter med en hastighet på ca 9km i timmen för att omsätta en enda kanelbulle med ett energivärde på 280 kcal.

Träning medför även ökad aptit vilket och leder då till ökat matintag. En självklarhet kan det tyckas, men om målet är viktnedgång är inte enbart träning den bästa vägen framåt. Den ökade aptiten efter träningspassen kan i värsta fall kan motverka viktnedgång, eftersom du överäter. Med det inte sagt att det inte finns anledningar att träna men för att få den bästa effekten och faktiskt lyckas med din viktnedgång bör du ändra din kost samtidigt som du tränar regelbundet (gärna styrketräning). Framgången ligger i att vara långsiktig och upprätthålla en kombination av motion/träning, proteinrik kost som du tycker om att äta och ett kaloriunderskott fram tills dess att du har nått din målvikt.

Välj rätt kost för dina mål

Det syns ofta lockande rubriker på löpsedlarna för kvällstidningar såsom: ”Gå ner 10 kg i vikt snabbt” eller ”Gå ner 4 kg på 2 veckor”. Det kanske låter lockande, men när du väl gör en förändring är det givetvis mest fördelaktigt att välja en kosthållning du faktiskt trivs med, så att det håller i längden.

Det finns många populära trenddieter som har dedikerade följare som anser att just deras diet är den bästa. I praktiken så har flera av dem några gemensamma nämnare som gör att de fungerar:

  • Se till att äta dina kalorier istället för att dricka dem
  • Undvik godis, bakverk och onödig skräpmat
  • Ät färre kalorier än du gör av med om du vill gå ner i vikt

Ta kontrollen över din vikt med nyttiga matlådor

Det finns alldeles för många faktorer i vardagen som får oss att göra sämre val när det kommer till mat. Dessutom har de flesta av oss alldeles för få timmar på dygnet för att regelbundet planera för matinköp och matlagning. Ju mer du underlättar för din viktnedgång, desto enklare blir det att nå dina mål. Och det är du väl värd?

För att göra det enklare att följa just den kosthållning/diet du har valt ut så kan du testa matlådor från Träningsmat. Med hjälp av våra matlådor så behöver du aldrig fundera på vad du ska äta, maten är nämligen redan färdiglagad. Utöver det så är den dessutom redan näringsberäknad så att du vet exakt vad du får i dig i varje portion.

Hos Träningsmat kan du välja nyttiga matlådor som hjälper dig att gå ner i vikt. Det finns flera olika varianter av matlådor: Matlåda Klassisk, Matlåda Sub 500, Matlåda Low Carb och Matlåda Vegan.

  • En Klassisk-matlåda är ett välbalanserat alternativ som ligger i energispannet 480-750 kcal.
  • En Sub 500-matlåda innehåller, som namnet antyder, max 500 kalorier per portion.
  • I Low Carb-matlådorna är kolhydratskällorna ersatta med grönsaker.
  • Vår Vegan-variant innehåller fullvärdigt, veganskt protein och är helt fri ifrån animalier.

På så sätt kan du anpassa din kost efter dina mål och behov, samtidigt som du får nyttig och näringsrik mat som redan är färdiglagad.

Därför går du ner i vikt med färdiga matlådor

Hur kommer det sig då att du kan gå ner i vikt med nyttiga färdiga matlådor från Träningsmat? Nyckeln ligger i att allting redan är packat och klart. Den största faktorn till att vi fortsätter göra sämre val när det kommer till mat är att vi ofta befinner oss i miljöer där vi konstant bombarderas med intryck som för oss i den riktningen. Ett klassiskt exempel som alla känner igen är godishyllorna innan kassan i matbutiken.

Träningsmats nyttiga matlådor levereras fräscha och färdiglagade direkt hem till dig. Allt du behöver göra är att värma maten. Det finns inga andra hinder att ta sig förbi. Matlådorna har beräknade näringsvärden för olika målsättningar och är tillagade av duktiga kockar under ledning av en suverän köksmästare som ser till så att de smakar riktigt gott.

Med matlådorna behöver du aldrig bekymra dig för vad du ska äta nästa måltid. När det alltid finns en matlåda redo i kylen finns inte heller något behov av att spontan-köpa skräpmat, som du egentligen inte planerat att äta.

Så minskar du i vikt med rätt kost

Vår kropp är väldigt bra på att reglera hur mycket vi behöver få i oss (med hjälp av hunger och mättnadskänsla). Trots det är majoriteten av svenskarna överviktiga! Och som om det inte var nog med att de flesta av oss är överviktiga; vi ser dessutom en ackumulerande viktökning med åren. Ju äldre vi människor blir, desto tyngre blir vi. Det låter kanske märkligt, men så är det.

Som vi nämnt tidigare går det inte riktigt heller att ”kompensera” skräpmat genom att träna. Det finns självklart undantag och kan gå an för elitidrottare som har en enorm träningsdos men inte för oss andra. Med mer medvetna kostval går det betydligt enklare att gå ner i vikt.

För att slippa fundera över vad du ska äta, spara tid, undvika stress och alltid ha proteinrik, nyttig och god mat nära till hands är en bra lösning att beställa färdiglagade, kylda matlådor. Då är du alltid redo för att möta veckan och kan lägga tid och energi på annat.

Pröva våra matlådor, beställ idag