Integritetspolicy

HUR BEHANDLAR VI DIN PERSONLIGA INFORMATION?

När du handlar från en Träningsmat.se så lämnar du ifrån dig information om dig själv. Var du bor, vilken e-postadress du har och vad du handlar. Här beskriver vi hur vi hanterar dina personuppgifter.

Det är vår förhoppning att du upplever dig trygg med hur vi behandlar personuppgifter och att du fortsätter handla ifrån oss.

GDPR – DINA RÄTTIGHETER

General Data Protection Regulation är en EU-förordning som reglerar hur vi får behandla personuppgifter. Den ersätter PUL (personuppgiftslagen) från och med 25 maj2018.

Du kan läsa mer om lagen och dina rättigheter på Datainspektionens hemsida.

SAMMANFATTNING AV VÅR INFORMATIONSHANTERING

Träningsmat.se samlar in så lite information som möjligt. Den information vi samlar in är den information som krävs för att kunna fullgöra vårt åtagande mot dig och för att du ska kunna fullgöra ditt åtagande mot oss (alltså betala för din beställning).

Vill du beställa mot faktura så måste vår betalningsförmedlare Bambora, som hanterar detta, ha ditt personnummer. Bara då kan du få dina varor hemskickade.

När du betalar med kort krävs det att du uppger ditt kreditkortsnummer. Det går via en säker server och Bambora sköter kortbetalningar åt oss.

Därutöver behöver vi veta vilka produkter du beställer och adress för leverans samt din e-postadress och telefonnummer för att kunna kontakta dig med leveransbesked, ändrad information osv.

HUR ANVÄNDER VI DEN HÄR INFORMATIONEN?

Vi använder informationen för att expediera din beställning. Vi använder din e-postadress för att kunna skicka information till dig vid begäran.

VARFÖR SPARAR VI INFORMATION?

Vi sparar information av bokföringstekniska skäl. Vi behöver kunna redovisa underlag för skattemyndigheten.

TA BORT DIN INFORMATION FRÅN VÅR DATABAS

Kontakta oss via info@traningsmat.se för att begära raderan av personuppgifter från vår databas.

VILKA SYSTEM HAMNAR DINA UPPGIFTER I?

När du handlar hos oss går din order igenom flera steg för att vi ska kunna behandla och skicka dina varor till dig. 

Följande system/leverantörer jobbar vi med och din information kan komma att behöva behandlas av några av dessa.

  • Woocommerce- E-handels plugin
  • Bambora- Vår samarbetspartner för betalningar
  • WordPress- Skapande av hemsida
  • Loopia – domän och mailhanteringssystem
  • Gmail – mailhanteringssystem
  • Mailchimp- mailhanteringssystem

Woocommerce

Vi använder ett system för vår webshop som heter Woocommerce. Det är en databas där våra produkter, våra sidor med text och allt annat (inklusive den här sidan) du ser i webshopen finns samlade. När du lägger en beställning på Träningsmat.se sker det i Woocommerce.

Din beställning hamnar då i en databas hos Woocommerce som vi och Woocommerce tekniker har tillgång till. Woocommerce förvarar informationen åt oss men använder den inte något sätt utan vår tillåtelse och utan att vi begär det. Det kan t.ex. hända om en beställning av någon anledning inte gått igenom eller blivit dubbel. Då kan Woocommerce tekniker undersöka ordern och felsöka.

I beställningen finns information om vilka produkter du köpt av oss, hur du betalat (men ingen information om kreditkort, personnummer eller liknande) samt adressen vi ska skicka varorna till.

Här kan vi också spara och lägga in mailkonversationer kopplade till beställning och byten. Syftet med detta är att ge dig som kund bättre service.

Bambora

När du kommer till kassan måste du betala för dina varor. Bambora har ett system där orderns innehåll syns. Har du frågor kring hur Bambora, behandlar din information måste du kontakta betalningsförmedlaren.

LOOPIA

Vi använder Loopia för hantering av vissa domäner. Det betyder att dina e-mail ibland kan gå via Loopia för att komma fram till oss.

DATASKYDDSANSVARIG

Vår VD, Rick Bjelk, är dataskyddsansvarig och är ansvarig för hur vi bearbetar information.

COOKIES

Vi använder cookies. Det gör vi för att kunna lagra dina varor i din varukorg.

Vi använder dessutom Googles tjänster “Google Analytics” och “Google Remarketing”. Även dessa tjänster använder cookies.

INFORMATION TILL ANDRA AKTÖRER

Vi lämnar aldrig ifrån oss din information till någon annan (utom ovan nämnda som krävs för att fullgöra vårt åtagande mot dig).

Undantag görs om vi av någon anledning är tvingade enligt lag eller domstolsbeslut.

DINA RÄTTIGHETER

Du har flera rättigheter i och med GDPR. Vi har alltid respekterat våra kunder så för oss spelar det inte så stor roll förutom att det nu är lagkgrav.

Du har rätt att bli bortglömd/raderad.
Du har rätt till registerutdrag.
Du har rätt att få eventuella uppgifter rättade.
Du har rätt till dataportabilitet.
Du har rätt att återkalla ditt samtycke för behandling av uppgifter.
Du har rätt att inge eventuella klagomål angående behandlingen av personuppgifter till Datainspektionen.