Idag finns en uppsjö av alternativ att välja mellan för att få hem mat till dörren. Framförallt har det blivit populärt att beställa hem matkassar som inkluderar allt från recept till matvaror. Det finns även tjänster där du kan beställa färdiga matlådor för veckans alla dagar. Vilken lösning då är enklast och smidigast? Det beror lite på vad som passar dig bäst!

Med tanke på hur många alternativ som finns tillgängligt så kan det vara svårt att veta vad man ska välja. Vi har därför tittat på de 3 vanligaste alternativen: färdiga matkassar, matkassar från din lokala matbutik och färdiga matlådor, så att du får en guide för vad som passar dig bäst.

Färdig matkasse – för dig som vill upptäcka nya recept

Färdiga matkassar tog många svenskar med storm när de lanserades. Särskilt de av oss som har ont om tid i vardagen och som fastnat i tråkiga mönster med samma matsedel varje vecka hittade en praktisk lösning i matkassar. Den färdiga matkassen som levereras hem till dörren innehåller oftast både spännande recept och nya matvaror. Det gör det till en perfekt tjänst för dig som vill upptäcka ny mat och dessutom slippa handla.

Det finns dock några nackdelar med att beställa en färdig matkasse. Till att börja med så slipper du inte handla helt och hållet. Kassen består nämligen oftast av 1 måltid per person och dag. Om maten inte räcker till för att göra lunchlåda till dagen efter måste du alltså springa iväg och köpa mat under din lunchrast, vilket blir ett stressmoment. Det problemet går såklart att lösa genom att portionera upp en lite mindre portion till middag, efter att du lagat mat på kvällen. Då räcker det till morgondagens lunch. Men vi vet alla hur svårt det kan vara att portionera upp en lagom stor middag, speciellt när man kommit hem hungrig ifrån jobb. Det är svårt att kontrollera portionsstorleken för de flesta av oss, särskilt om man lagat middag under tiden som man varit hungrig.

Med en färdig matkasse kommer du inte undan själva matlagningen och trots att du får matkassen hemlevererad till dörren så måste du fortfarande laga maten själv. Det blir därmed ingen större tidsvinst för dig, bortsett från att du slipper handla lika ofta.

Sammanfattningsvis är en färdig matkasse ett bra val för dig som vill laga mer varierad och spännande mat men har du behov av att spara in tid i köket så bör du leta vidare.

Matkasse hos din lokala matbutik

Idag erbjuder de flesta matbutiker någon typ av tjänst för att plocka ihop maten åt dig. Du kan beställa alla matvaror på butikens hemsida och sedan hämta en färdig matkasse dagen efter i butiken. Superenkelt! Det är riktigt smidigt, speciellt om du beställer samma matvaror varje vecka och då kan spara dina inköpslistor för att återanvända dem.
Med den här tjänsten kan du beställa veckans mat relativt krångelfritt. Det totala priset är ungefär samma som när du handlar själv i butiken. Det finns dock några nackdelar med de här tjänsterna: Du får inte något extra (förutom själva tidsbesparingen ifrån att slippa plocka ihop matvarorna själv). Du får inga recept att följa, du måste fortfarande planera maten varje vecka och du måste, precis som för andra matkassar, även tillaga maten när du väl fått hem den. Då blir det lätt så att det blir samma matsedel vecka efter vecka, speciellt om du saknar tid och inspiration.

Att beställa en matkasse direkt från din lokala matbutik är ett perfekt val för dig som har gott om tid över för matlagning och är nöjd med din nuvarande kosthållning. Du har inget direkt behov av att ändra något utan vill bara få en lite smidigare vardag.

Färdiga matlådor – som en färdiglagad matkasse

Det tredje alternativet för mat direkt till dörren är färdiga matlådor. Det här är det perfekta valet för dig som vill få ut så mycket som möjligt av en mat-tjänst. Genom att beställa hem färdiglagade matlådor varje vecka så får du hem god och nyttig mat att äta till både lunch och middag.

När du beställer färdiga matlådor så krävs det inte någon matlagning (utöver att värma maten). Allt är redan förberett, portionerat och tillagat. Du slipper alltså de omständliga stegen där du först måste leta fram hälsosamma recept, sedan handla maten och därefter tillaga och portionera upp den. Du slipper dessutom disken! Enklare än så kan det knappast bli. Det här är den absolut smidigaste lösningen för dig som vill spara tid, få varierad mat och äta mer hälsosamt. Man kan därför säga att nyttiga matlådor är den ultimata kombinationen av två världar. Du får tillgång till nya, spännande recept att testa varje vecka och slipper samtidigt alla andra sysslor kring förberedelse av mat.

Att beställa hem färdiglagade lunchlådor är ett relativt nytt, men klart växande segment. Du kan oftast anpassa maten efter dina behov och behöver sällan känna dig begränsad om du följer en viss kostplan, har allergier eller måste ha mat som hjälper dig att uppnå dina träningsmål. Att beställa matlådor varje vecka är det bästa alternativet för dig som vill spara tid, förenkla livet och göra det roligare att äta hälsosam och varierad mat.

Nyttiga matlådor med fokus på näringsprofilen

Om du är intresserad av att beställa hem färdiglagade matlådor som ger dig full koll på innehållet, då är Träningsmat ett riktigt bra alternativ. Här får du matlådor med fullt fokus på näringsprofilen. Du får veta exakt hur mycket energi (kalorier), kolhydrater, protein och fett måltiden innehåller. På så sätt blir det enkelt för dig att följa din kostplan, så att du kan nå dina mål!

Matlådor från Träningsmat passar dig som vill ha nyttig färdigmat som har det där lilla extra och är tillagad av professionella kockar. Här kan du välja mat efter vilken kosthållning du följer och du vet alltid vad du får i dig. Hos Träningsmat kan du dessutom välja hur många portioner du vill beställa varje vecka. Det innebär att du kan beställa lådor till både lunch och middag och slipper oroa dig för att ha mat över till morgondagens lunchlåda. Då blir det riktigt enkelt för dig att följa en diet för att gå ner i vikt eller nå dina träningsmål.

Välj den mat som passar din livsstil

Det finns flera alternativ att välja mellan när du beställer hem mat; en färdig matkasse, en kasse som din matbutik plockar ihop enligt din beställning eller matlådor direkt till dörren. Det bästa valet beror på vilken livsstil och vilka prioriteringar du har. Välj därför det som du tycker låter bäst, testa och utvärdera. De flesta tjänsterna erbjuder både provveckor och prenumerationer.

För dig som vill upptäcka nya, spännande maträtter men fortfarande laga maten själv så passar en matkasse bäst.

För dig som är nöjd med din nuvarande situation men vill spara lite tid på att slippa handla; lägg en beställning hos din lokala matbutik.

För dig som vill spara mer tid, slippa alla sysslor relaterade till matlagning och äta hälsosamt samtidigt som du når dina träningsmål, välj en prenumeration på färdiglagade matlådor.

Oavsett vad du väljer – lycka till och njut av all god mat!

Beställ idag