Omelett i airfryer, recept på nyttigt snack

När det kommer till att hitta en balans mellan att äta hälsosamt och att njuta av maten kan det vara svårt att hitta recept som passar både kraven på näringsvärde och smak. Men oroa dig inte, för jag har precis det perfekta receptet för dig! Denna air fryer omelett med keso är en riktig favorit hos mig, och jag är säker på att det kommer att bli en favorit hos dig också.

Det bästa med denna omelett är att den är så enkel att göra. Du behöver inte spendera en evighet i köket för att få till en näringsrik och smakrik måltid. Dessutom är den så mångsidig att du kan äta den till frukost, som mellanmål eller till och med som en lätt lunch eller middag.

Ingredienser:

 • 4 ägg
 • 2 matskedar keso
 • En nypa salt och peppar
 • En nypa cayennepeppar
 • 1 tortillabröd (fullkorn)
 • 1 matsked riven ost (10%)
 • 1/2 avokado (för topping)

Instruktioner:

 1. Börja med att förbereda äggblandningen. Knäck äggen i en skål och tillsätt keso, salt, peppar och en nypa cayennepeppar. Vispa ihop allt tills det är väl blandat och bildar en jämn smet.
 2. Förbered din air fryer genom att placera ett bakplåtspapper i botten för att förhindra att omeletten fastnar. Om du inte har en air fryer kan du använda en vanlig ugn och följa samma instruktioner.
 3. Om du väljer att använda tortillabröd, lägg det i botten av air fryern eller på en bakplåt om du använder ugnen.
 4. Häll äggblandningen över tortillabrödet och se till att den täcker jämnt.
 5. Toppa äggblandningen med den rivna osten för extra smak och krämighet.
 6. Ställ in air fryern på 180 grader och tillaga i cirka 18 minuter, eller tills omeletten är gyllenbrun och väl tillagad. Om du använder ugnen, baka i samma temperatur och tid.
 7. När omeletten är klar, ta ut den från air fryern eller ugnen och placera den på en skärbräda. Dela den sedan i skivor med en vass kniv.
 8. Avsluta genom att skära avokadon i skivor och lägga dem på toppen av omeletten som en härlig och näringsrik topping.

Nu är din air fryer omelett redo att serveras! Oavsett om det är till frukost, som en lätt lunch eller som ett mellanmål kommer denna omelett definitivt att tillfredsställa dina smaklökar och hålla dig mätt och nöjd under dagen.

Varför detta recept är fantastiskt:

 • Hälsosamt och näringsrikt: Ägg är en utmärkt källa till protein och keso ger en bra dos av kalcium och protein. Avokado ger nyttiga fetter och fibrer, vilket gör denna måltid balanserad och näringsrik.
 • Enkel och snabb att förbereda: Med endast några få ingredienser och minimal förberedelse är denna air fryer omelett perfekt för hektiska morgnar eller när du behöver en snabb och näringsrik måltid.
 • Mångsidig: Du kan anpassa detta recept efter dina preferenser och tillgängliga ingredienser. Vill du skippa kolhydraterna? Bara ta bort tortillabrödet och njut av en lägre kolhydratversion av denna läckra omelett.

Så nästa gång du är sugen på något enkelt, hälsosamt och gott, varför inte prova denna air fryer omelett med keso? Jag lovar att du inte kommer att bli besviken!

/Henrik Forsbrant

 Recept för: 577 kcal, 37,5 g protein, 37,3 g fett, 21,4 g kolhydrater
IngrediensMängd
Ägg4
Kesom (10% fett)2 matskedar
SaltEn nypa
PepparEn nypa
CayennepepparEn nypa
Tortillabröd1
Riven ost (10% fett)1 matsked
Avokado1/2