Färdiga lunchlådor varje dag

Fördelarna med färdiga lunchlådor är många. Matlådor är närmast en del utav den svenska folksjälen. Många av oss tar med en matlåda till jobbet eller plugget varje dag. Lunchraster är korta och det underlättar verkligen att kunna värma en låda med god mat i mikron, istället för att springa iväg att handla. Men hur får du till en lunchlåda om du inte har tid och ork att laga mat varje kväll? En typisk lösning är att göra storkok under helgen som man portionerar upp i matlådor för att äta till lunch och middag under vardagarna. Det tar en hel dag i anspråk och det kan dessutom vara lurigt att planera inköpen, så att maten faktiskt räcker till hela veckan.

Att ha en matlåda redo till luncher eller middagar har en lång rad fördelar. En stor vinst är att du på förhand bestämt dig för vad du ska äta. När vi gör våra matval påverkas vi i stor utsträckning av vår kringmiljö. Därför är det betydligt enklare att ta goda (bokstavligt talat) beslut när du inte samtidigt bombarderas med intryck som får dig att göra sämre val. Ett exempel som alla känner igen är lockelsen från godishyllan precis innan kassan i butiken. Med en färdig matlåda så blir du kvitt de problemen och får i dig precis det du planerat.

Laga en lunchlåda hemma och spara pengar

Det finns som sagt många fördelar med att alltid ha en matlåda till hands. Bland annat slipper du tänka på vad du ska äta till lunch; det står en låda med god mat i kylen och väntar på dig. Om du varit riktigt förutseende så har du dessutom gjort ett storkok under helgen och har kylen eller frysen full med goda matlådor. Att planera på det viset är ett bra sätt att spara in pengar per portion, men om du provat på att göra storkok varje vecka så vet du också att det är svårt att få det att hålla i längden. Dels blir det lätt så att man missat köpa något och får springa till affären ändå men framförallt tar det upp alldeles för mycket tid när det väl är dags att laga maten. Efter att ha hållit igång några veckor kan både motivationen och fantasin tryta och då blir det svårt att upprätthålla de veckovisa storkoken.

Om du redan på förhand känner till de vanligaste fallgroparna blir det såklart enklare att undvika dem. Försök att planera in 4-5 veckomenyer, så att inte din fantasi begränsar dig när du väl kommit igång. Skriv sedan en detaljerad inköpslista för varje veckomeny och handla allt på samma gång. Satsa på att laga all mat vid samma tillfälle. Det tar mycket tid i anspråk men i gengäld sparar du in pengar som du kanske annars investerat i spontanköp av sämre matvaror. Lagar du din egen mat hemma så finns det även goda möjligheter att spara flera tusenlappar per år.
Den tid du lagt på matlagning under helgen får du sedan delvis igen under veckan. Du sparar nämligen en hel del tid på att ha en lunchlåda redo på jobbet. Då kan du dessutom använda din lunchrast till välförtjänt återhämtning!

Underlätta livet och köp en färdig lunchlåda

Att lunchlådan är färdig innebär dessvärre inte att innehåller nyttig mat, men det finns bra lösningar på det problemet! Du kan till exempel beställa färdiga matlådor från Träningsmat och få ett välsmakande, tidseffektivt och hälsosamt alternativ. Det här är mer eller mindre de matlådor du själv skulle kunna sätta ihop om du lagt ner ett gediget planeringsarbete för att alla rätter ska vara så näringsrika, välsmakande och mikrovänliga som möjligt och därefter lagat och portionerat upp all mat. Maten är dessutom tillagad enligt recept framtagna av en professionell köksmästare tillsammans med en personlig tränare och fysioterapeut, så det kanske till och med är lite vassare än hemlagat?

En näringsberäknad matlåda för dig som prioriterar din hälsa

Precis som du hör på namnet så passar Träningsmat dig som satsar på din träning, hälsa och ditt välmående. Här får du en lunchlåda som hjälper dig att nå dina mål, oavsett om ditt mål är viktnedgång, bygga muskler eller att bara spara tid och samtidigt äta lite bättre.

Med roterande menyer, näringsberäknade matlådor och mättande måltider så blir det enklare för dig att lägga ditt fokus på träning och arbete. Samtidigt får du tid över och slipper stå lika länge framför spisen.
En av fördelarna med färdiga lunchlådor är helt enkelt det bästa valet för dig som vill spara tid och samtidigt investera i dig själv.


Att laga mat hemma kan låta smidigt och enkelt, men tar du med planeringsarbetet i beräkningen blir det genast lite svårare. Du ska planera; innehåll, mängd, näringsvärden som matchar dina mål, portionera upp maten i matlådor och sist men inte minst få det att smaka gott! Många av oss har ett fullspäckat schema och har tyvärr inte tid över för den typen av satsningar. Särskilt om man vill kunna äta varierande måltider varje dag och inte bara kyckling, ris och broccoli.

Nackdelen med lunchlådor – och hur du löser den!

Som vi redan konstaterat är den klart största nackdelen med att förbereda egna matlådor hemma tidsinvesteringen. Det tar alldeles för mycket tid i anspråk att laga matlådor själv på kvällar och helger. Vi är många som tycker att matlagning är kul, men slipper ändå helst pressen att behöva laga mat varje kväll för att ha en lunchlåda redo för jobbet dagen efter. Satsar du istället på storkok, som ofta tar en hel dag i anspråk, så är risken stor att det bara blir en eller ett fåtal rätter om och om igen, vilket inte är så stimulerande.

De flesta av oss investerar hellre våra kvällar och helger på intressen, familj, vänner, vila och återhämtning än på storkok.

Tidsinvesteringen är en stor nackdel med att laga en egna matlådor till varje måltid under vardagarna. Det är en utav många anledningar till att Träningsmat har lanserat en smidig lösning med hälsosamma, färdiga lunchlådor till ett bra pris. Det är alternativet för dig som vill äta gott, nyttigt och varierat samtidigt som du sparar tid!