Letar du efter en snabb, proteinrik och nyttig frukost eller mellanmål? Då är den här omeletten med keso perfekt för dig! Den kombinerar enkelhet med riktigt bra näringsvärden – 35 gram protein och endast 414 kalorier per omelett. Perfekt när du vill ha något gott och mättande som är lätt att laga. Dessutom får du in lite extra krämighet och smak från keson. Oavsett om du gör den i airfryer eller i ugnen, blir resultatet lika fantastiskt!
Recept
1 omelett:
- 4 ägg
- 2 msk keso
- 10 g riven ost (12%)
- ½ avokado
- Salt och peppar efter smak
Tillagningsinstruktioner:
- Knäck äggen i en skål och tillsätt keso, salt, peppar och en nypa cayenne för lite extra sting.
- Vispa ihop allt till en härlig smet.
- Förbered din airfryer genom att lägga ett bakplåtspapper i botten, och lägg sedan ett tortillabröd ovanpå.
- Häll äggblandningen över tortillabrödet och toppa med riven ost.
- Grädda i airfryern på 180 grader i cirka 18 minuter. (Det går lika bra att göra detta i ugnen!)
- När omeletten har fått en gyllenbrun färg, ta ut den och låt den vila en stund innan du skär upp den i skivor.
- Toppa gärna med avokado för en extra touch och njut!
Omelett med keso–video
Enkelt, nyttigt och fullproppat med smak!
Den här omeletten är ett lysande exempel på hur nyttig matlagning med keso kan vara både enkel och god. Oavsett om du vill ha en snabb frukost eller ett mellanmål under dagen, kommer du inte att bli besviken. Och om du undrar hur man lagar shakshuka – prova gärna att experimentera med liknande ingredienser för att göra din egen version!
Bon appétit och hoppas att det smakar!
Fler rätter
Vill du ha fler enkla rätter med ägg kolla in denna Risomelett med stekt nötfärs
/Henrik Forsbrant