Torskrygg är en kalorisnål och god proteinkälla som går hem i alla väder. Torskrygg är dock mycket magert (fettinnehållet är så lågt som 0,5 g per 100 g), vilket kan vara utmanande om du vill få den saftig och smakrik. Vi har därför satt ihop ett detaljerat recept som gör det omöjligt för dig att misslyckas nästa gång du har torskrygg på menyn. Receptet är tänkt för 4 portioner/personer och passar bra för er tränar eller som bara väl äta nyttigt. Längst ner finner du även energiinnehåll och näringsvärden per portion. Smaklig spis!
Torskrygg med stekt sommarsallad och citron-gräslökskvarg
Ingredienslista (4 portioner)
Torskrygg 700 g
800 g färskpotatis
Sommarkål eller spetskål 500 g
1 st gul lök
2 st vårlök
2 st vitlöksklyftor
12 st cocktailtomater (gärna med kvist)
250 g kvarg
1/2 citron (zest och saft)
10 g gräslök
10 g dill
30 g smör
60 g olivolja
Tillagning av en lyckad torskrygg
Torsk
Sätt ugnen på 150 grader
Stek torsken på 2/3 värme, bara på skinnsidan i smör och olja i ca 2 minuter. Tills skinnet fått en gyllenbrun färg. Salta och peppra. Sätt in i ugnen ca 12 min tillsammans med kvistcocktailtomaterna som är klippta i 3 per kvist. Pressa lite vitlök över varje kvist.
Färskpotatis
Koka tillsammans med lite dill och salt. När potatisen är klar, häll av vattnet och strö litehackad dill över.
Kålsallad
Skiva kål, gul lök, vårlök och stek i olivolja när torskrygg är inne i ugnen. Pressa över 2 klyfter vitlök. Salta och peppra. (Försök behålla lite av krispet i kålen så man inte steker för hårt.)
Citron och gräslökskvarg
Blanda kvarg, gräslök, citronsaft och zest. Salta och peppra.
NÄRING PER PORTION (4 portioner)
538kcal
39,7g protein
22,9g fett
38,3 g kolhydrater
Smaklig middag!
Hälsningar Henrik Forsbrant
Produkt & Receptansvarig på Träningsmat.se
Pröva våra matlådor, beställ idag