Matlådor recept

Har du höga ambitioner? Vill du nå specifika träningsmål, gå ner i vikt eller kanske bara äta lite bättre? Vi hjälper gärna till med att maximera resultaten av din träning och tror att vi samtidigt kan bidra till att ge dig ett enklare vardagsliv. Genom att erbjuda färdiglagade matlådor med goda recept så gör vi det lättare för dig att lyckas med de mål du satt upp för dig själv. På Träningsmat får du matlådor med noga utvalda recept.

När det väl blivit dags att ändra på kosthållningen och genomföra en planerad hälsosatsning, så är en vanlig startpunkt att öppna en sökmotor och söka på fraser som “nyttiga recept”. Förhoppningen är då att hitta enkla recept för mat, och då gärna matlådor, som passar för att bygga muskler eller för att gå ner i vikt. Man inser ganska snabbt att sökresultaten ofta ger motstridig information och det kan vara svårt sålla ut vettiga källor för att faktiskt hitta ett passande upplägg. På Träningsmat får du varierande och goda matlådor med noga utprovade recept där vi redan löst menyupplägget, planeringen, inköpen och tillagningen åt dig. Du slipper dessutom disken! Smart va?

Matlådor – recept för för alla syften

Oavsett om du ska vässa formen eller gå ner i vikt så gäller det att du väljer en kosthållning som du trivs med; så att du faktiskt håller dig till den. Trivs du inte med vad och hur du äter så är sannolikheten låg att du håller fast vid upplägget. Då blir det givetvis svårare för dig att nå dina mål. Sätt därför en långsiktig plan som du trivs med och bestäm dig för vad du ska äta över lång tid. På Träningsmat får du matlådor med noga utvalda recept.

För att göra det enklare att hitta en kosthållning som passar dig kan du ställa dig själv följande frågor:

  • Vilken kosthållning passar min livsstil/livssituation bäst?
  • Vilken kosthållning passar mina träningsmål bäst?
  • Vilken typ av mat hinner jag tillaga?
  • Vilken slags mat vill jag äta?

När du svarat på de frågorna har du ytterligare sökord att lägga till för att hitta recept på lättlagade matlådor som du faktiskt trivs med.

Tips för nyttiga matlådor med enkla recept

Det är verkligen ingen omöjlighet att tillaga nyttiga matlådor med hjälp av relativt enkla recept. För att underlätta vardagen ytterligare kan du även tillaga måltider för alla veckans mål i förväg. När du alltid har färdig mat i kylen/frysen som kan värmas upp så fort du blir hungrig så minskar risken för att äta onyttig (energirik och näringsfattig) mat eller snacks.


Även om det säkert finns flera som trivs med att göra storkok inför arbetsveckan så ska det nämnas att det är en väldigt tidskrävande process. Men det är värt det när du väl är färdig. Satsa på att tillaga veckans matlådor med hjälp av enkla recept, så ska du se att det går som en dans. En annan god idé är att skriva en detaljerad inköpslista och verkligen köpa hem allt som behövs innan du spenderar timmar bakom spisen.
Trivs du inte med att laga mat ensam så går det såklart också bra att laga mat tillsammans med en vän eller med familjen. Det gör processen lite roligare!

Vet du redan på förhand att du inte trivs med att spendera kvällar och helger på storkok så är en bra lösning att köpa nyttiga färdiga matlådor som är tillagade enligt nyttiga recept. Då slipper du tänka på matlagning helt och hållet!

Hitta matlådor med noga utvalda recept

Så vad gör du när du väl bestämt dig för vilken kosthållning du vill följa och hur du ska tillaga maten? Hur ska du faktiskt hitta goda recept på matlådor för träning eller viktnedgång som du snabbt och enkelt kan tillaga inför veckan? Vi rekommenderar dig att använda en sökmotor (Google) för att söka upp recept som möter dina krav (livsstil. träningsmål och tid till matlagning). Det finns en mängd receptdatabaser på mer eller mindre kända hemsidor. Väl där går det ofta att filtrera receptförslagen, så att du ser måltider som möter din kravprofil.

Välj ut ett större antal recept med flera rätter per vecka, så att du kan ha en roterande veckomeny. Då vet alltid vad du ska handla hem och vad som ska tillagas, samtidigt som du inte hinner tröttna på maten. Det är nämligen precis den strategin som vi på Träningsmat följer. Hos oss får du flera olika smakupplevelser varje vecka och de varierande veckomenyerna gör att du inte tröttnar på maten.

Vad prioriterar du när det gäller mat?

Vad är viktigast för dig när du ska laga matlådor efter recept? Ska det vara lättlagat eller är det viktigare att maten innehåller spännande ingredienser som överraskar dina smaklökar? Vi testade att ställa just den frågan: “vad viktigast för dig när det gäller matlagning under vardagarna?”. En klar majoritet svarade att det viktigaste för dem är att det går snabbt och lätt att laga maten. Det beror säkerligen på tidsbrist och även om du trivs med att stå bakom spisen så finns det mycket annat som ska hinnas med under vardagarna.


För att identifiera recept på matlådor som går snabbt att tillaga så kan du fokusera på två faktorer: 1. antalet ingredienser och 2. tillagningstiden. De flesta receptsidor brukar ange ungefärlig tillagningstid, så att du vet på förhand hur lång tid det tar dig att laga maten. En kort ingredienslista medför (oftast) mindre arbete och kortare tillagningstid.

Räkna ut kalorier, protein, fett och kolhydrater

Utöver att ha en meny med varierande, välsmakande och nyttiga rätter så kan det vara en god idé att få en överblick över hur mycket energi (kcal) och hur mycket av makronutrienterna (protein, kolhydrater och fett) dina måltider faktiskt innehåller. Här kan det vara lite svårare att få svar genom att använda sig av receptdatabaser. Det mest pålitliga tillvägagångsättet är att väga ingredienserna och använda näringsvärden för ingrediensen som återfinns i en livsmedelsdatabas eller också tryckt på förpackningen. Det här blir lätt en tidskrävande och omständlig process och efter ett tag håller man sig helst till ett fåtal recept och ingredienser där man sedan tidigare känner till näringsvärdena.

På Träningsmat har vi gjort det arbetet åt dig och varje portion är noga uppvägd, inte bara en gång, utan minst tre gånger! På det sättet vet du hur mycket energi (kalorier/kcal), protein, fett, kolhydrater du får i dig vid varje måltid. Då slipper du själv stå med köksvågen hemma i köket och blir även av med risken för att få en enformig meny.

Recept för matlådor där allt är uträknat

Det kan vara lurigt att söka upp recept på lättlagade och välsmakande matlådor som dessutom kommer med en korrekt deklaration av näringsvärdet med energi (kalorier/kcal), protein, fett kolhydrater. Vi hoppas dock att ovanstående hjälpt dig på vägen. På Träningsmat får du matlådor med noga utvalda recept.

Vill du göra det riktigt enkelt för dig själv kan du beställa färdiga matlådor med noga utvalda recept och varierande veckomenyer. Då slipper du lägga tid på att planera maten och kan fokusera på annat som du tycker är kul!

Beställ idag