Pasta med lövbiff, recept på nyttig middag
Hej där! Henrik här, och jag är så glad över att dela med mig av mitt senaste pastarecept som är perfekt för matlådor. Vi pratar om en rätt fullpackad med energi och smak. Det bästa är att den är enkel att förbereda och smakar fantastiskt bra, vilket gör den till det ultimata alternativet för veckans luncher på jobbet. Så, låt oss kasta oss in i köket och laga denna läckra och näringsrika måltid!
Ingredienser:
- Lövbiff (150 gram per portion)
- Kokt tortiglioni-pasta (200 gram kokt pasta per portion)
- Zucchini
- Lök
- Vitlök
- Ostronskivlingar
- Champinjoner
- Röd paprika
- Rapsolja
- Mungbönor
- Tomatpuré
- 1 dl Lätt crème fraiche chili paprika (per portion)
- Grönsaksbuljong
- Hackad spenat
- Salt
- Svartpeppar
Instruktioner:
- Börja med att förbereda alla ingredienser för så många portioner du önskar.
- Hetta upp rapsoljan i en stor stekpanna eller kastrull över medelhög värme.
- Tillsätt lövbiffen i den upphettade oljan och stek den tills den är genomstekt och har fått en fin färg. Ta sedan bort lövbiffen från pannan och ställ åt sidan.
- I samma panna, tillsätt lite mer olja om det behövs och stek lök, vitlök, zucchini, ostronskivlingar, champinjoner och röd paprika tills de mjuknar och börjar få lite färg.
- Tillsätt tomatpuré, lätt crème fraiche med chili och paprika samt grönsaksbuljong till grönsakerna i pannan. Rör om väl så att alla ingredienser blandas ordentligt.
- Låt såsen koka upp och tillsätt sedan mungbönorna. Låt det sjuda på låg värme i ca 5 minuter så att smakerna får möjlighet att blanda sig ordentligt.
- Rör ner den strimlade lövbiffen i såsen och låt det koka ihop i ytterligare några minuter.
- Tillsätt den kokta tortiglioni-pastan i pannan tillsammans med hackad spenat. Blanda väl så att pastan är jämnt täckt av såsen och grönsakerna.
- Smaka av med salt och svartpeppar efter smak och låt det koka ihop i några minuter till.
- Ta bort från värmen och låt pastarätten svalna något innan du portionerar upp den i matlådor.
Saken är biff!
Där har du det, en läcker och näringsrik pastarätt som är perfekt att ta med som matlåda till jobbet eller skolan. Med massor av grönsaker, protein från lövbiffen och mungbönorna samt kolhydrater från tortiglioni-pastan är detta verkligen en balanserad måltid som ger dig den energi du behöver för att klara av dagen. Så varför inte förbereda en stor sats och ha matlådor redo för hela veckan? Jag lovar att du inte kommer att ångra dig! Smaklig spis!
/Henrik Forsbrant
Recept för: 652 kcal, 53,8 g protein, 16,73 g fett, 66,6 g kolhydrater | |
Ingrediens | Mängd |
Lövbiff (råvikt) | 150 g |
Tortiglioni-pasta (kokt) | 200 g |
Zucchini | 30 g |
Lök | 20 g |
Vitlök | 1 klyfta |
Ostronskivling | 40 g |
Champinjoner | 30 g |
Röd paprika | 30 g |
Rapsolja | 5 g |
Mungbönor | 10 g |
Tomatpuré | 1/3 msk |
Lätt cremé fraiche | 1 dl |
Grönsaksbuljong | 1/3 msk |
Hackad spenat | 10 g |
Salt och peppar | Efter smak |